May 24
Thursday

Видео

There are no translations available.

Интервю

Светослав Иванов: Протестираме, само ако ни бръкнат в джоба
There are no translations available.

Резултат с изображение за Светослав Иванов: Протестираме, само ако ни бръкнат в джобаСветослав Иванов е журналист на bTV Новините и водещ на предаването „120 минути“, което се гордее със заслужено място в зрителския топ три на най-интересните и успешни публицистични предавания у нас. Автор е на едни от най-значимите български документални филми за Близкия Изток от страни като Ирак, Афганистан, Иран, Либия, Палестина, Израел, Ливан и много други.

Read more...

Срещи, разговори, събития

Много хора тръгнаха днес по стъпките на Боян Петров към Копитото
There are no translations available.

Те вървят по маршрута, който Петров е изминавал преди всяка своя експедиция

Много хора, сред които близки, приятели и познати на Боян Петров се отправиха към Копитото на Витоша в знак на почит към алпиниста, който остана завинаги в Хималаите.
Те вървят по маршрута, който Петров е изминавал преди всяка своя експедиция.

Read more...
Кметът вкара Бюджет 2018 в прокуратурата Print E-mail
Monday, 12 February 2018 12:51
There are no translations available.

Кметът Добри Беливанов внесе сигнал до Окръжна прокуратура и Областния управител относно Бюджет 2018. Това съобщават от пресцентъра на общинска администрация.

Според градоначалника, има нарушения на материалния закон, така също и на административнопроизводствените правила при приемане решение №596 от 26.01.2018г. на Общински съвет-Хасково.

Внасянето на сигнала не означава спиране на работата по Бюджет 2018.  Напротив, вече се работи по подготовката за изпълнението на решенията на Общински съвет,уточняват от общината.

Окръжна прокуратура и Областния управител са тези, върху които пада тежестта за следене на  законосъобразността  на решенията на Общински съвет, каза кмета Добри Беливанов и добави: „Относно твърденията на Общински съветници, че с внасянето на своето предложение за Бюджет 2018 на Община Хасково кметът се е опитал да промени такса смет припомням,че  според Закона за местните данъци и такси, размера на такса битови отпадъци се определя от Общинския съвет, тя трябва да бъде приета до 31 октомври на предходната година.

Общинските съветници твърдящи тази неистина много добре знаят, че не съм внасял подобно предложение а те още по малко са гласували подобно. 

В интервю пред Дарик радио-Хасково вчера председателят на бюджетната комисия към ОбС-Хасково Дидо Гаргов съобщи, че е имало реална опасност от повишаване на такса смет, заради заложени 906 000 лв. от друг собствен приходоизточник, в план сметката за приходите и разходите за битови отпадъци.

Това според Гаргов означава автоматично вдигане на такса смет, тъй като не съществува друг приходоизточник за чистотата. Съветниците са избегнали тази опасност , вземайки решение за увеличаване на събираемостта на такса смет.
dariknews.bg

argaiv1994

 
There are no translations available.

УСИН КЕРИМ


Поезия, 
стихове
биография, 
конкурси и 
информация...Прочетете повече....

There are no translations available.

АРХИВ ДРОМ ДРОМЕНДАР


Прегледайте
архивни броеве на
Дром Дромендар
There are no translations available.


АРХИВ О РОМА

Прегледайте
архивни броеве
на списанието
О Рома
Вижте архива...

There are no translations available.

   КЛУБ АДД

Прочетете повече...