Начало » Адв. Минчо Спасов: Шефката на Митниците е объркала сметките на тези, които са част от системата

Адв. Минчо Спасов: Шефката на Митниците е объркала сметките на тези, които са част от системата

by Toni
0 Коментар

Очевидно става дума за политика. Наблюдаваме твърда игра от страна на тези, които в момента държат властта в МВР – това са ДПС и ГЕРБ, и опит на другата страна в шахматната партия да отнемат част от позициите на статуквото – засега не успяват„.

Това е прочитът на случващото се във вътрешното министерство и борбите за власт и натиск там на бившия депутат адв. Минчо Спасов.

„В този спор кой е добрият и кой е лошият – в моите очи поне надделява мнението, че шефката на Митниците, назначавайки нови хора, които даже не са част от системата, на различните КПП-та е объркала сметките на тези, които са част от системата, защото те много стриктно държат хората, които управляват Митниците, да са вътрешни хора, част от системата. За съжаление, повечето вътрешни хора са със зависимости от предишни техни прояви„, изказа мнението си той в интервю за предаването „Преди всички“ на „Хоризонт“.

Според него в момента прокуратурата все повече се превръща в политически играч:

„Тези записи са контролирани от прокуратурата. Тя трябва да даде съгласие за тяхното изтичане. А дали това е ставало чрез службите, преди да стигнат до прокуратурата – това означава, че службите също са пробити и са в служба на една от партиите, които използват тези компромати„.

Адв. Минчо Спасов се пита „дори Живко Коцев да остане главен секретар дали ще може да върши работа на тези, които искат да го оставят на тази позиция„, а това са ПП-ДБ:

„Въпросът е, че тяхната позиция е доста слаба, защото ако министърът иска да „шорткътне“ главния секретар, той може да го направи по няколко начина. Най-простият е да упълномощи някой от политическия си кабинет да движи оперативните задачи. /…/ По-силната фигура е министърът – ако се обърнем към шахматната игра – министърът е царят, главният секретар е офицерът

По публикацията работи: Анастасия Крушева

Mоже да хареса още