Начало » Актьорът, който може да изиграе всичко: Робърт де Ниро на 80

Актьорът, който може да изиграе всичко: Робърт де Ниро на 80

by Toni
0 Коментар

„Едно от най-хубавите неща на актьорската професия е, че ти позволява да изживееш живота на други хора, без да се налага да платиш цената за това”, казва великият Робърт де Ниро.

Той може да изиграе най-големия психопат, да е неудачник, да е герой, да е харизматичен злодей. Робърт де Ниро изгражда своите сложни образи, с които остава в златните страници на киното.Робърт Антъни де Ниро е роден в Манхатън, Ню Йорк, на 17 август 1943г. Баща му и майка му са художници от италиански произход. Те се разделят, когато той е на 2 години.

Де Ниро дебютира в киното през 1968 г., когато играе във филма на Брайън де Палма „Приветствия“. След това играе малки и незначителни роли в много филми, докато не идва 1973 – годината, в която печели одобрението на критиците с ролята си в „Бий бавно барабана“.

Дългогодишното му сътрудничество с Мартин Скорсезе започва през същата година, когато играе във филма му „Коварни улици“ заедно с Харви Кайтел. Други феноменални филми на Скорсезе, в които той участва, са „Шофьор на такси“, „Разяреният бик“, „Кралят на комедията“, „Добри момчета“, „Нос Страх“, „Ню Йорк, Ню Йорк“ и „Казино“.

Той получава Оскар за най-добър актьор за изпълнението си в „Разяреният бик“ и Оскар за най-добра поддържаща мъжка роля за „Кръстникът 2“.

Mоже да хареса още