Начало » Бойко Борисов и Кирил Петков заровиха томахавките

Бойко Борисов и Кирил Петков заровиха томахавките

by Toni
0 Коментар

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и съпредседателят на Продължаваме промяната Кирил Петков заровиха томахавките. Двамата лидери са се отказали от делата, които водеха един срещу друг, съобщава „24 часа“.

Софийският районен съд е прекратил делото, което Кирил Петков водеше срещу Борисов. То първоначално беше спряно през април миналата година заради депутатския имунитет на лидера на ГЕРБ. Съпредседателят на ПП е оттеглил частната си жалба още през декември.

Борисов от своя страна е оттеглил гражданското дело, което водеше срещу Кирил Петков в Софийския градски съд. Адвокатът на Борисов Менко Менков посочи, че това е разумна стъпка от страна на двамата бивши премиери.

Петков и Борисов се съдеха взаимно за изказвания по адрес на другия отпреди предсрочните избори миналата година. Петков заведе дело срещу Борисов заради твърденията за купуване на природен газ от посредници на завишени цени. Лидерът на ГЕРБ пък заведе дело срещу Петков заради обвинения в корупция.

В същото време обаче продължава делото на Борисов срещу друг депутат от ПП/ДБ – Бойко Рашков. То бе заведено във връзка със строежа на АМ „Хемус“ и твърденията на Рашков за участие на лидера на ГЕРБ в корупционни практики.

news.bg

Mоже да хареса още