Начало » Борис Бонев: Ще търсим подкрепа за мнозинство в общинския съвет от всички партии, но без ГЕРБ

Борис Бонев: Ще търсим подкрепа за мнозинство в общинския съвет от всички партии, но без ГЕРБ

by Toni
0 Коментар

Групата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) в Столичния общински съвет ще търси подкрепа от всички партии за мнозинство, но без ГЕРБ. Това обяви пред БНТ предложеният от коалицията за председател на Столичния общински съвет Борис Бонев. Вчера той достигна до балотаж за поста с представителя на БСП Диана Тонова, но нито един от двамата не събра необходимите гласове, за да бъде избран.

Бонев обаче подчерта, че не е обсъждано да се сключва коалиционно споразумение, а само да се подкрепят конкретни политики.

„Ще проведем разговори с всички колеги с изключение на ГЕРБ. „Възраждане“ имат сходни приоритети с нашите, ГЕРБ и БСП също. Разговорите ще са за план минимум за управлението на София. Кои са 50-те от 500 потенциални мерки, зад които заставаме и ги реализираме. Водили сме разговори с БСП, но само по приоритети“, обясни Бонев.

От думите му се разбра, че не е готов да се откаже от номинацията си, за да е сигурно, че ще бъде избран председател на Столичния общински съвет. Според него с преференциите, които е събрал, е заслужил тази си номинация. „Не звучи сериозно, ако конкретна личност е проблемът“, каза още той.

„Склонни сме да подпишем план за политики, а не коалиционно споразумение. Ние имаме нужда от кредит на доверие, за да докажем, че ще направим това, което обещахме“, добави Бонев, като уточни, че ротационен председател на общинския съвет е „много екстравагантно“ решение на проблема.

dnevnik.bg

Mоже да хареса още