Начало » Бунище във „Факултета“ става паркинг за иззети от СДВР коли

Бунище във „Факултета“ става паркинг за иззети от СДВР коли

"Ще поставим осветление, всеки ден ще има и полиция, така че с едно действие решаваме няколко проблема", обяснява председателят на СОС Цветомир Петров

by Toni
0 Коментар

„Намираме се на едно незаконно сметище – един проблем, който от години е занемарен от предишното управление на Столична община. Сега с едно действие решаваме няколко проблема“. Това заяви председателят на СОС Цветомир Петров.
Петров и кметът на район „Красна поляна“ Димитър Петров дадоха брифинг относно предоставяне на общински терен за нуждите на СДВР, за да могат да се съхраняват иззети превозни средства.
Идеята е целият парцел от около 16 декара да бъде предоставен на СДВР за безвъзмездно ползване за паркинг за иззетите автомобили. Огромна част от тях стоят пред районните управления, а мястото тук е подходящо поради няколко причини – всекидневно тук се горят отпадъци, целият пушек влиза в „Красна поляна“ и в цяла София. Правейки тук такъв паркинг, ще решим проблема с незаконно иззетите автомобили и ще престане да съществува незаконното сметище“, обясни председателят на СОС.
Петров коментира, че ще се преустанови горенето на отпадъци, а районът ще бъде и под наблюдение. „Ще поставим осветление, всеки ден ще има и полиция, така че с едно действие решаваме няколко проблема“, добави председателят на СОС.
Димитър Петров, кмет на район „Красна поляна“, заяви, че автомобилите ще бъдат превозвани през улица „Несебър“. Ще бъдат предприети и действия за облагородяване на терена и на инфраструктурата, така че СДВР да не изпитва затруднения при придвижването на иззетите коли.
Председателят на общинския съвет коментира, че на 16-ти май СОС ще одобри решението за новия паркинг, след което ще започне процедурата по прехвърляне на имота, по почистването и подготвянето му, за да стане паркинг.
На въпрос дали ще се преосмислят въведените промени в реорганизацията на движението по булевардите „Витоша“, „Патриарх Евтимий“ и улица „Фритьоф Нансен“, председателят на СОС коментира, че кметът Терзиев има среща с представители на таксиметровия бранш. „Има си заместник-кмет по транспорта, кметът Терзиев също е поел инициатива, нека да видим какво ще излезе от тези срещи и тогава ще коментирам“, добави председателят на СОС.

Mоже да хареса още