Начало » Ваня Григорова ще е водач на листата на „Солидарна България“ за евроизборите

Ваня Григорова ще е водач на листата на „Солидарна България“ за евроизборите

by Toni
0 Коментар

Днес от коалиция „Солидарна България“ регистрираха пълни листи в трите софийски избирателни района, както и за европейските избори.
Водач в МИР 23 ще бъде Мая Манолова, в МИР 24 – доц. д-р Александър Сивилов, преподавател в Софийския университет, в МИР 25 – Ваня Григорова, а на евролистата – отново Ваня Григорова.
„Аз съм водач и на листата за изборите за членове на Европейския парламент, защото смятаме, че трябва да покажем синхрон между политиката ни на национално ниво и тази на европейско“ – обясни Григорова.

Тя допълни, че политиката в България се определя от решенията в Брюксел. И заяви, че тя ще бъде гарант, че политиката на България в органите на ЕС ще съответства с националната такава на „Солидарна България“.

„Когато в Брюксел се реши, че ТЕЦ-овете ще бъдат затворени, ние в България няма какво друго да направим освен да следваме вече гласуваните решения. Ако там окажем отпор на такива политики, които са против нашите национални интереси, няма да ни се налага да се чудим какво да направим тук, как да запазим енергетиката си и над 100 хил. работни места“ – даде пример председателят на коалицията.

По думите на Григорова обединението поставя на преден план правата на работещите хора, което според нея не е акцент в целите на нито една друга формация, участваща на изборите.

„Много често политиците се опитват да флиртуват с работещите, основно през минималната работна заплата, докато същевременно обезсилват хората на труда. Ние ще бъдем техните очи и уши в Народното събрание“ – допълни тя.

Водачът на 23-ти район Мая Манолова заяви, че „Солидарна България“ е единствената алтернатива на сглобката, на ГЕРБ, на ДПС, и на ПП-ДБ, които по нейни думи са предали своите избиратели и са продали хората от протестите.
„Ние показахме и на изборите в София, че можем да победим всяка една от партиите от сглобката. От сега трябва да е ясно, че ние няма да се събираме нито с ГЕРБ, нито с ДПС, нито с Асен, с Кирил и с Христо Иванов. Напротив – предвид това, че те вместо да разградят модела, както обещаваха на гражданите, го надградиха заедно с тези, срещу които уж се бориха, ние ще бъдем алтернативата за българските граждани на тези избори“ – категорична беше Манолова.

Кандидатите на „Солидарна България“ поеха ангажимент да бъдат гласът на работещите хора в следващото Народно събрание, да се преборят за необлагаем минимум, таван на надценките на храните, таван на банковите такси, облагане на свръхпечалбите на големите корпорации, борба с монополите и др.
В листите на обединението присъстват и заместник директорът на НГДЕК Иван Генов, режисьорът и преподавател Борис Панкин, журналистът Калин Първанов, финансовият експерт Георги Кадиев (който е водач и във Видин), журналистът и водач на листата в Перник Валентин Иванов (по-известен като Кардамски), бившият футболист Пламен Николов, Никола Вапцаров – юрист, граждански активист, лице на протестите от 2020 г., режисьорът Стефан Дончев, както и редица синдикалисти, юристи, икономисти, предприемачи, артисти, здравни работници, журналисти.

moreto.net

Mоже да хареса още