Начало » Васил Терзиев: Опитите на журналисти да влязат в политиката не са свършили добре

Васил Терзиев: Опитите на журналисти да влязат в политиката не са свършили добре

by Toni
0 Коментар

Намирам кандидатурата на Антон Хекимян за малко странна, тъй като тя е в разрез с това, което и г-н Бойко Борисов и Георги Георгиев казаха през последните седмици, когато описваха профила на техния кандидат. Това заяви пред „Нова нюз“ Васил Терзиев, който е и номинацията на „Продължаваме промяната – Демократична България“ за кмет на София. След седмици на отлагане днес от ГЕРБ-СДС обявиха, че доскорошният директор на „Новини, актуални предавания и спорт“ в Би Ти Ви ще се бори за кметския пост.

„Опитите на журналисти да влязат в политиката не са свършили много добре и вероятно има причина за това“, коментира още Терзиев.

Той посочи, че когато председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев е коментирал капацитета и подготовката му, заявил: „София не е учебна кола.“ „В същото време те избират да заложат на човек, който една седмица преди да започне кампанията решава да се занимава с проблемите на София и прави скок от медийния свят в политическия. Нещо, което също намирам за странно“, коментира Васил Терзиев.

„За да работи добре едно демократично общество, трябва да има китайска стена между медиите и политиката. Резки скокове от една посока в другата за мен лично са странни“, смята кандидатът за кмет на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

„Едно е да общуваш с политици, друго е да се включиш като кандидат за кмет на София в рамките на една седмица. Това пак ни връща към въпроса за подготовката за тази битка“, посочи Терзиев. „Ние от месеци работим, два пъти сме обиколили районите на София, за да се запознаем с проблемите на гражданите“, каза още той.

И според Васил Терзиев номинацията на Антон Хекимян е „нестандартна“, както самият лидер на ГЕРБ-СДС Бойко Борисов я определи. „Доста е трудно да бъде откъсната от образа на ГЕРБ и отпечатъка, който те са оставили в управлението на града в тези 17 години“, посочи кандидатът на „Продължаваме промяната – Демократична България“.

На въпрос с какво превъзхожда претендента си Терзиев заяви: „Със значително по-голям управленски опит и подготовка за конкретната задача. С много силен екип, който е такъв, а не отделни хора, събрани в една листа.“

Mоже да хареса още