Начало » Вицепремиерът Лазаров се срещна със Съвета на децата

Вицепремиерът Лазаров се срещна със Съвета на децата

by Toni
0 Коментар

„Отстоявайте личното си мнение и следвайте целите си. Важно е да имате възможност да споделяте какво мислите за политиките, които са насочени към вас, а институциите и училищата да чуват Вашия глас“. Това послание отправи вицепремиерът и министър на труда и социалната политика Лазар Лазаров към момичетата и момчетата от Съвета на децата към председателя на Държавната агенция за закрила на детето по време на днешната им среща в Министерството на труда и социалната политика.

Повод за срещата, в която участваха заместник-министър Надя Клисурска и председателят на ДАЗД Теодора Иванова, беше 20-годишнината от създаването на Съвета на децата, която ще бъде отбелязана по време на Международния ден на детето 1 юни.

Представителите на Съвета на децата отправиха послание към министър Лазаров с пожелание „възрастните по-често да виждат света като нас. Да рисуват върху ежедневието си и да пазят мечтаещото дете в себе си. Да са толерантни към всички. Да не губят по детски наивните мечти, защото често те водят до най-красивите неща“.
1 юни 2023, АДД

Mоже да хареса още