Начало » В Косово е простреляно дете с въздушна пушка

В Косово е простреляно дете с въздушна пушка

by Toni
0 Коментар

В Нови пазар е задържан за нанесена телесна повреда на дете 42-годишен жител на каспичанското село Косово, съобщава пресцентъра на ОД на МВР в Шумен.

Снощи, малко след 19,30 часа в шуменската болница за преглед е постъпило дете от Косово, придружавано от родителите си. Било с открита рана в дясната част на главата над ухото, уточнват местни медии. Родителите казали, че детето е било простреляно с пневматична пушка.

Към селото били насочени екипи на полицията, които установили, че в района на читалището в селото 42-годишен местен жител демонстрирал своята въздушна пушка пред познати.

Незабавно било извършено претърсване в обитаваното от мъжа жилище. Полицаите намерили въпросната въздушна пушка със сачма в нея. Намерени били още пет найлонови торбички със сачми за ловни патрони, устройство за взривяване капсул-възпламенители за ловни патрони, два малокалибрени артилерийски снаряда, две найлонови торби със сиво-черно вещество с вид на барут, боеприпаси за нарезно оръжие, 19 патрона за гладкоцевно, торбичка с капсул-възпламенител, гилзи, халосни патрони.

Боеприпасите били иззети, а 42-годишният мъж – задържан в РУ-Нови пазар. Случаят е докладван в прокуратурата.

21 април 2023 АДД

Mоже да хареса още