Начало » Детският радиохор на БНР и ученици от 75-о ОУ със съвместен концерт

Детският радиохор на БНР и ученици от 75-о ОУ със съвместен концерт

by admin1
0 Коментар

Детският хор на Българското национално радио и ученици от 75-о училище в квартал Факултета изнесоха съвместен концерт, който предизвика голям интерес. Това е съвместен проект за културно сближаване на различни етноси, съвместна инициатива на фондация „България“ с председател Яков Джераси и Българското национално радио.

Идеята за съвместната работа между децата от 75-о училище и детския хор на българското национално радио е дошла на Яков Джераси след разговор с президента Румен Радев.

„Президентът на републиката – Радев, преди 2 години ми каза „Яков, тези деца от „Факултета“, най-лесно ще бъде, ако работим с тях, музика и спорт“, каза Яков Джераси.

Маестра Венеция Караманова с радост откликва на идеята на Яков Джераси и кани Българското национално радио и децата от 75-о ОУ.

„Ние се запознахме и станахме приятели. За нас концертния живот е някак си ежедневие и ние обръщаме внимание на майсторство, на техника. А те го правят с такава непосредственост и аз им давам тия деца от 75 училище на децата от детския радиохор, пример им давам“, обясни маестра Караманова.

Йорданка Манова, начален учител от 36 години, обяснява, че децата от училището излизат за първи път на такава сцена с радиохора и това за тях е голямо изживяване.

Mоже да хареса още