Начало » Динамичен предизборен ден

Динамичен предизборен ден

by admin
0 Коментар

Академик Николай Денков в Сливен на среща с образователната общност от региона:

– Има няколко много важни неща в програмата за средно образование на Продължаваме промяната и те всички трябва да се свършат.

Първото, разбира се, е да продължим с повишаване на заплатите на учителите, за да продължат да са мотивирани.

На второ място – трябва да продължи процеса на промяна на учебните програми и учебниците

Трето – да направим по – интересно училището за децата в предучилищна възраст.

Основната идея за безплатните детски градини, които направихме миналата година, е не  толкова в социалната помощ, а в подготовката за първи клас, където трябва да научат  български език.

В нашата програма сме заложили да повишим така наречения храноден, откъдето ще се повиши и качеството на храната.

Едно от нещата, които предвидихме за първи път в програмата, е така наречения етичен кодекс или как да работят родителите с учителите.

Това което искаме, е да има ясни правила.

Всеки да си знае задълженията и никой да не може да казва „Това не е моя работа“. Да е ясно, че децата няма как да бъдат обучени и възпитани, ако учителите и родителите не работят заедно“.

В зала “Зора” сливенци и граждани от региона се срещнаха с акад. Николай Денков, Христо Иванов, Надежда Йорданова и кандидатите за народни представители за област Сливен. В разговора, воден от г-н Иванов, съпредседател на Коалиция ПП-ДБ, взеха активно участие множество от присъстващите. Те, заедно с представители на коалицията, откроиха особено важните за България общи политики по пътя напред. ЗАЕДНО.

#ИмаКак
#Номер12

Mоже да хареса още