Начало » Добромир Живков: Амбициите на Пеевски към властта видимо нарастват

Добромир Живков: Амбициите на Пеевски към властта видимо нарастват

"На ротацията ще станем свидетели на смяна на министри. Най-рискови са Министерството на енергетиката и МРРБ"

by Toni
0 Коментар

„На ротацията ще станем свидетели на смяна на министри. Най-рискови са Министерството на енергетиката и МРРБ“

„Ние сме в преходен период – ГЕРБ и ДПС искат да възстановят статуквото, което съществуваше до 2021 г.“

Въпреки атаките, основно от страна на Пеевски, ДПС и от Борисов, в оставащия месец до края на годината не би следвало да очакваме толкова силен натиск, който да принуди премиера да подаде оставка. Това е част от политическа игра, в която залозите се повишават непрекъснато.
Това каза пред БНР управителят на социологическа агенция „Маркет Линкс“ Добромир Живков. В момента се разпределят ресурсите на държавата за следващата година, напомни той във връзка със зачестилите атаки към правителството от страна на ГЕРБ и ДПС.

На ротацията ще станем свидетели на смяна на министри, смята Живков.

„Освен бюджета, това е втората основна цел на атаките, основно на ГЕРБ и отчасти на ДПС към този кабинет – поставянето на техни министри в определени ресори.“

Постът на Асен Василев изглежда достатъчно стабилен. Две са рисковите министерства – на енергетиката и МРРБ, там има много ресурси, много политики замесени“, което ги прави „потенциална цел на ГЕРБ и ДПС“, посочи Добромир Живков.

„Тази свръхактивност от страна на г-н Пеевски изглежда се засилва. Тя отчасти е свързана и с предстоящото избиране на председател на ДПС. Но не само това е обяснение. Видимо нарастват амбициите на г-н Пеевски за упражняване на власт в някаква роля. Тази заявка изглежда като логично продължение на всичко, к виждаме от август-септември насам. Свидетели сме на стратегия на г-н Пеевски за овластяване на неговата личност в политически аспект“, коментира социологът в предаването „Преди всички“.

Ние сме в преходен период, в който ГЕРБ и ДПС искат да възстановят статуквото, което съществуваше до 2021 г., изрази мнение Живков, като нарече това „тежък и труден процес, който неизбежно поражда турбуленции“.

Той не изключва предсрочни избори догодина. Според него при избори 2 в 1 избирателната активност ще се увеличи, но не се вижда вариант за следваща коалиция, освен ако „Възраждане“ не влезе в ролята на „златен пръст“.

bnr.bg

Mоже да хареса още