Начало » До пхерясънца/С две думи

До пхерясънца/С две думи

by Toni
0 Коментар

За първи път от началото на 2022 година годишната инфлация пада под 10%.
За юни инфлацията намалява до 8,7 на сто в сравнение с година по-рано, а за месеца се отчита дефлация от минус 0,4 на сто, т.е. цените намаляват съпоставени с месец май. Това се случва за втори път от началото на тази година.
***
В горещите летни дни продължава машинното оросяване на улиците в Ямбол. Специализирана машина на Общинско предприятие „Комунални и обредни дейности“ преминава по протежение на най-натоварените улици и булеварди в Ямбол. Оросяването не само допринася за понижаване на температурите, но намалява и нивата на запрашеност. Тази инициатива се провежда за трета поредна година.
***
Столичният Градски транспорт отчита 19 милиона пътувания за две години с електронни билети. 1,200 млн. граждани са плащали пътуването с банкови карти.
„… Тези 19 милиона билети си ги спестихме, всички заедно, благодарение на електронните ни системи. Стана по-евтино пътуването, спестяваме огромен финансов ресурс от допълнителни разходи за печатане на билети…”, отчита председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев.
***
Петима са задържаните от полицията в Сливен, докато разкомплектоват крадени автомобили. Колите са от Бургас и са намерени в землището на село Гавраилово. Задържаните са от селата Селиминово и Чинтулово.

Mоже да хареса още