Начало » Емануил Йорданов: Нивото на престъпността в България не предполага извършване на атентат срещу главния прокурор

Емануил Йорданов: Нивото на престъпността в България не предполага извършване на атентат срещу главния прокурор

by Toni
0 Коментар

Очевидно има пропуск на длъжностни лица, за да се случи този инцидент срещу главния прокурор. Това заяви пред БНР бившият вътрешен министър Емануил Йорданов.

„Има някои несъответствия, които са смущаващи за мен. Нивото на престъпността в България в последните години не предполага извършване на атентат срещу главния прокурор. От доста време не е извършвано някакво впечатляващо и тежко престъпление. Най-тежките престъпления са битови убийства. Освен това, когато прокуратурата направи преди време пресконференцията, на която обясняваше за заплахите, ставаше въпрос за това, че олигарси и престъпници събирали пари да се плаща на лобисти, които да очернят главния прокурор. За мен е неясно защо трябва да изсипеш огромна сума пари на лобисти, когато се готвиш да убиеш някого“, коментира той в предаването „Преди всички“.

По думите му охраняваното лице има възможността да влияе понякога на избора на маршрут. Когато се обсъждат тези въпроси обаче, охранителите могат да изразят мнение и охраняваното лице би следвало да се съгласи, подчерта Йорданов и добави: „В крайна сметка те са хората, които носят отговорност“.

Според него не са необходими законодателни промени, за да се подсили охраната. „Просто всеки трябва да си върши работата“, смята бившият вътрешен министър.

„Много е важно да се даде ясен знак, че в този случай държавата е единна и ще застане с цялата си сила срещу хората, извършили това престъпление, независимо от това кои са те“, категоричен бе още Емануил Йорданов относно срещата при служебния премиер след вчерашния инцидент.

bnr.bg/

Mоже да хареса още