Начало » Иван Начев: ГЕРБ и ДПС се опитват да преформатират управлението

Иван Начев: ГЕРБ и ДПС се опитват да преформатират управлението

by Toni
0 Коментар

„ПП в тази ситуация е в най-тежка позиция – на която и страна да застане, ще бъде критикувана“

„След местните избори виждаме, че двете основни политически сили – ГЕРБ и ДПС, се опитват да преформатират сегашното политическо управление, да го поставят под натиск. Трябва да има нова договорка.“
Това мнение изрази в интервю за БНР политологът Иван Начев, преподавател в Софийския университет. По думите му, двете политически сили се опитват да държат под напрежение ПП и непрекъснато се поставя под въпрос нейното управление.

ПП в тази ситуация е в най-тежка позиция – на която и страна да застане, ще бъде критикувана, и е най-потърпевша от всичко, което се случва, отбеляза той.

„Това напрежение ще продължи покрай бюджета и в началото на следващата година, докато стигнем до прословутата ротация“, смята Начев.

ГЕРБ се укрепи отново в местната власт почти в цялата страна, посочи той и определи като „елементарно“ обяснението на ПП, че натискът идва заради загубата на София и Варна.

„Натискът цели по-дългосрочна перспектива на това управление“, коментира Иван Начев в предаването „Преди всички“.

Преди предстоящия форум на ДПС – събирането на Централния съвет с участието на Ахмед Доган, политологът изтъкна, че оценката му ще бъде важна.

„Ако тя бъде негативна – за работата на правителството и т.нар. сглобка, може да си мислим, че се върви към друг формат.“

bnr.bg

Mоже да хареса още