Начало » Икономисти категорични, че няма риск за валутния курс и фалит на държавата

Икономисти категорични, че няма риск за валутния курс и фалит на държавата

by Toni
0 Коментар

Такива изказвания са опасни и безотговорни. Няма риск за валутния курс и фалит на държавата. Това може да доведе до спекулации на финансовите пазари. И финансовият министър го знае. Съмнително е защо го прави. Това заяви икономистът Георги Вулджев в ефира на Нова телевизия относно вчерашния доклад на Министерството на финансите. ОЩЕ: За да има пари за пенсии и държавни заплати: Ще има промени по данъците Според банкера Левон Хампарцумян рискове винаги има, но работата на професионалистите е да ги предвидят и избегнат. „Това е дърварски предизборен документ. Един такъв документ, които описва всякакви рискове, но не дава вероятност да се реализират, излиза наяве и се обявява публично от глашатаи. Отново идват продавачите на страх“, коментира той.

Икономистът Георги Ангелов също смята, че няма опасност за валутния курс и валутния борд. „Има достатъчно евро за всички. Няма недостиг. Финансовият министър трябва да знае много неща. Преди 4 месеца ви казах, че трябва да има бюджет, а от финансовото министерство казаха, че може да се кара със стария. Но се оказа, че не е така“, обясни той. Вулджев смята, че това служебно министерство си върши работата много некомпетентно. „Защо, след като бяха наясно с тези рискове, се отказаха да предложат техен бюджет? А сега се оказва, че не може да се кара със стария бюджет и изведнъж фалираме“, попита той.

Георги Ангелов смята, че сме закъснели много с правенето на бюджет. „Абсурдно е – помпаме свръхпечалби, а сега си ги взимаме обратно“, смята той. „Една, две дупки на колана ще трябва да се затегнат“, каза Хампарцумян.

actualno.com

Mоже да хареса още