Начало » Как да се отървем от мухите

Как да се отървем от мухите

by admin
0 Коментар

Прочетете това ръководство, за да научите как да се отървете от мухите в дома си и как да ги държите далеч.

 

В това ръоводство ще разгледаме как да се отървете от мухите и стъпките, които можете да предприемете, за да ги държите далеч. Ако смятате, че проблемът с мухите вече е извън контрол, препоръчваме да се свържете с водеща компания за борба с вредителите за професионална помощ.

Идентифициране на обикновени мухи

Въпреки че много методи за премахване на мухите могат да работят за множество разновидности на насекоми, важно е да идентифицирате вида на мухата в къщата си, за да предотвратите повторната поява на заразата. Ето някои от най-често срещаните и широко разпространени видове мухи.

Обикновени плодови мухи

Въпреки че плодовите мушици са полезни за научни изследвания благодарение на кратките им жизнени цикли и простата генетика, те са истинска болка, ако попаднат в килера ви. За щастие, тези мухи са предимно само досадници, но те се размножават бързо и понякога могат да пренасят бактерии от една повърхност на друга. Обичайните места за размножаване включват дори малки количества стари продукти извън хладилника, като тези, които се намират в лошо почистена кофа за боклук или изхвърляне.

Тези жълто-кафяви мухи са много малки – само около 1/10 от инча дължина. Те живеят около 50 дни, но женските плодови мухи могат да започнат да се размножават около 12 часа след като се излюпят. Най-вероятно е да видите плодови мушици в горещите месеци в края на лятото и началото на есента.

Домашни мухи

Домашните мухи, верни на името си, са може би най-разпространената муха на закрито и могат да бъдат намерени почти навсякъде по света, където живеят хора. Те са склонни да се събират върху боклук и животински отпадъци и могат да донесат микроби със себе си, където и да кацнат. Те също замърсяват храната със собствените си отпадъци и слюнка, което прави заразяването с домашни мухи непосредствена опасност за здравето. Въпреки че не са носители на болестта сами, те потенциално могат да предадат микроби от заразени хора.

Тези мухи са дълги около 1/4 инча и имат сиви или черни тела с големи червени очи и един чифт крила. Обикновено те живеят само 7-10 дни, но една женска домашна муха може да снесе до 500 яйца за това време. Подобно на плодовите мухи, домашните мухи са най-често срещани в края на лятото и началото на есента.

Източване на мухи

Ако виждате мухи в банята си, а не около храната, може да имате нашествие от канализационни мухи. Тези вредители се хранят с бактериите, които се намират във влажни водопроводни инсталации, така че могат да се заселят в сифон на мивка или вана или около спукана тръба. Въпреки че не хапят и не разпространяват болести, може да бъде трудно да се отървете от тях. Най-често се срещат във влажни райони на света.

Въпреки че дренажните мухи понякога се бъркат с домашните мухи, крилата им имат отчетливо космат вид, подобен на молец. Те живеят около 20 дни и се размножават само веднъж, но тъй като често снасят яйцата си дълбоко в канализацията, където могат да издържат на дехидратация в продължение на седмици, те могат да бъдат постоянен проблем.

Начини да се отървете от мухите

Ето как да се отървете от плодови мухи, домашни мухи и дренажни мухи.

Капани за мухи

Тъй като както плодовите, така и домашните мухи са привлечени от захарта в продуктите, е достатъчно лесно да направите свои собствени капани за мухи от обикновени домакински материали. Следвайте тези прости стъпки, за да създадете капан.

Намерете стара купа или буркан, който да служи като капан. Можете да го изперете и използвате повторно, когато изпълни предназначението си.

Примамете капана със захарно вещество. Ябълковият оцет привлича мухите, както и парчетата плодове.

Покрийте отвора на буркана с пластмасова обвивка и използвайте карфица, за да пробиете малки дупки в опаковката. Това ще хване мухите в капан, като ги примами с аромата и им попречи да избягат. Ако нямате пластмасова обвивка, направете форма на фуния от лист хартия с малък отвор в края. Използвайте лента, за да закрепите фунията и я поставете с върха надолу в буркана. Мухите ще могат да влизат, но не и да излизат.

Можете също така да напълните буркан с около един инч ябълков оцет, покрит със супена лъжица препарат за съдове. Мухите ще кацнат върху сместа, за да се хранят, но няма да могат да избягат.

Органичен контрол на мухите

Източните мухи обикновено са по-трудни за контролиране от другите видове поради мястото, където гнездят и се размножават, а яйцата им са в състояние да устоят на обикновени почистващи препарати като белина. Хващането на възрастни мухи обикновено няма да реши проблема, тъй като те вероятно вече са снесли яйца. Вместо това почистете много старателно канализацията с любимия си органичен почистващ препарат и много старомодна грес за лактите.

Ако все още виждате мухи, опитайте да комбинирате ½ чаша сол с ½ чаша сода за хляб и 1 чаша оцет и изсипете сместа в канала през нощта. На следващата сутрин сварете тенджера с вода и я излейте в канала.

Химическа борба с мухите

Въпреки че не искате да изливате пестициди в канализацията в опит да контролирате дренажните мухи, може да имате късмет с химически продукти за отпушване като Drano. Те няма да убият самите мухи, но могат да премахнат всякакви препятствия, където мухите може да се размножават.

Ако сте почистили и дезинфекцирали дома си и все още имате проблеми с мухите, отървете се от домашните мухи със станции за химическа примамка. Въпреки това, не започвайте действително да пръскате химикали около дома си, докато не се консултирате с професионалисти за борба с вредителите.

Обадете се на професионалистите

Разбира се, някои проблеми с вредителите в крайна сметка изискват професионална помощ. Доставчиците на услуги за борба с вредителите ще идентифицират видовете, с които имате работа, и ще приложат най-подходящите решения. Много дори предлагат органични или подходящи за домашни любимци опции, така че не се колебайте да поискате помощ. Прочетете повече на https://www.pest-control.bg/services/pruskane-protiv-muhi/

Mоже да хареса още