Начало » Ким Чен-ун заповяда да се засили производството на ракети, страната да е говота за война

Ким Чен-ун заповяда да се засили производството на ракети, страната да е говота за война

by Toni
0 Коментар

Ръководителят на Северна Корея – Ким Чен-ун, призова да се увеличи производството на ракети и артилерийски снаряди, за да може страната да се сдобие с „огромна военна мощ“ и да бъде готова за война, предаде севернокорейската агенция КЦТА, цитирана от Ройтерс.

Ким е издал заповедта по време на посещенията си в петък и събота на ключови заводи за боеприпаси, които произвеждат тактически ракети, ракетни установки, бронирани бойни машини и артилерийски снаряди. Неговата инспекция „на терен“ бе поредното от серията посещения на оръжейни заводи, в които той разпореди масово производство на оръжие.

Визитите му дойдоха дни преди САЩ и Южна Корея да започнат годишните си съвместни военни учения, които Пхенян приема като репетиция за война.
Ким Чен-ун е изтъкнал „важната цел да се увеличи драстично“ капацитетът на ракетното производство за нуждите на разрастването и подсилването на фронтовите войскови части, отбелязва КЦТА.

Ким Чен-ун призова КНДР да се готви за война, смени началника на генералния щаб

„Качествените нива на подготовката ни за война зависят от развитието на оръжейната ни промишленост и заводът носи огромна отговорност за ускоряването на темповете на тази подготовка“, е заявил севернокорейският лидер на едно от местата, които е посетил.

В други заводи той е инспектирал и шофирал нова многофункционална бронирана бойна машина и е похвалил скорошния напредък на модернизираните производствени линии на реактивни системи за залпов огън с голям калибър, посочва КЦТА.

Ким е посочил „спешната нужда“ от „серийното разрастване по места“ на производството на такива ракетни системи, също с цел да се подсили арсеналът на фронтовите бойни части.

„Нашата армия трябва изцяло да разполага с огромна военна мощ и солидна подготовка за започване на война по всяко време, за да не дръзва врагът да използва военна сила и да знае, че ще бъде унищожен, ако го направи“, е заявил севернокорейският лидер.

Очаква се съвместните летни учения на военните сили на Южна Корея и САЩ под името „Щит на свободата“ да се състоят този месец, като Северна Корея ги обяви за репетиция за ядрена война. САЩ обвиниха КНДР в доставка на оръжие за Русия за войната й в Украйна, в това число артилерийски снаряди, раменни и други ракети. Северна Корея и Русия отричат да извършват оръжейни трансакции.

Отделно от това КЦТА съобщи, че Ким е посетил „засегнатите от тайфун райони“, след като миналата седмица тропическата буря „Ханун“ премина над Корейския полуостров и наводни земеделски земи.

https://dariknews.bg/

Mоже да хареса още