Начало » Мария Габриел: Всички заедно да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС и по света

Мария Габриел: Всички заедно да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС и по света

by Toni
0 Коментар

„Всички заедно трябва да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС и по света. Нека превръщаме предизвикателствата във възможности“. Това каза вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел при приемането на поста в МВнР.

Иван Кондов предаде поста от служебен министър на външните работи на новият вицепремиер и министър на външните работи Мария Габриел, по време на официална церемония в МВнР. Тя се състоя след като новоназначеното правителство положи клетва.

„Изключително щастлив съм, че имам честта да посрещна такъв доказан професионалист и експерт като Мария Габриел, която би била най-подходяща за МВнР“, каза Кондов.

От своя страна вицепремиерът благодари на Иван Кондов за ползотворния разговор. Тя добави, че ще се допитва и разчита на опита на дипломатите във ведомството.

„За мен е чест, че мога да разчитам на вашата експертиза, опит и желанието ви, всички заедно да отстояваме мястото и ролята на страната ни в ЕС и по света. Нека превръщаме предизвикателствата във възможности“, заяви Мария Габриел.

https://dariknews.bg/

Mоже да хареса още