Начало » Мая Манолова: „Солидарна България“ ще защити в следващото НС работещите хора

Мая Манолова: „Солидарна България“ ще защити в следващото НС работещите хора

"Социолозите се превърнаха в инструмент за манипулация, подаваме жалба в ЦИК"

by Toni
0 Коментар

Ние сме единствената коалиция, която е на обикновените, работещите хора, които получават по 700 лв. на месец. Това са 700 000 души на минимална работна заплата и не могат да си платят сметките за ток и парно, и са ограбвани от монополистите.

Това заяви Мая Манолова от „Солидарна България“ в интервю пред БНР.

„Тези хора не са само привърженици на леви партии и десните избиратели ходят по разбитите улици на София, и се чудят как да си платят сметките за ток. Тези хора ще получат защитата от „Солидарна България“ в следващото Народно събрание„, обеща Манолова в предаването „12+3“.

И обясни, че цените на хранителни продукти се вдигат, но хората не излизат да протестират, защото вече са загубили вяра.

Тя коментира, че в предишния парламент не е видяла някоя от партиите там „да се захване да сложи таван на надценките на храните в магазините“.

„Великденската трапеза беше непосилна за хиляди български семейства. А надценките в големите хранителни вериги са от 50 до 80%“, каза Манолова.

За Корнелия Нинова Манолова коментира:

„Нинова се страхува, нито аз, нито Ваня Григорова можем да превиваме гръбнак, не целуваме ръка и не сме зависими от силните на деня – големите икономически субекти. Ясно е, че хора със собствени позиции няма как да се толерират от лидерката в ляво. Страх бих нарекла подобно поведение. Потенциалът на „Солидарна България“ е огромен„.

Манолова заяви, че „Солидарна България“ ще подаде жалба в ЦИК заради социологическо проучване, което е манипулирано.

Преди дни социолози обявиха резултат от 2,6% за „Солидарна България“ на предстоящите избори, което означава, че няма да влязат в НС.

„Тук е моментът, в който да попитам авторката на изследването как измери процентите на „Солидарна България“, при положение че се обявихме на 23 април в 11.00 часа, бяхме регистрирани на 24 април в 15.00 часа. Това изследване е проведено от 25 до 30 април, когато започваха празниците. Искам да покажат поне 30 адреса, защото твърдят, че са обиколили 1000 адреса с таблети. Това не е социология, а партийна пропаганда„, обясни Манолова.

Тя смята, че „това е слугинаж на социолозите“:

„Те се превърнаха в инструмент за манипулация на големите партии и обслужват ГЕРБ и партиите от сглобката. Ще подадем жалба в ЦИК. Предупреждавам – тяхната дейност излезе от нормални стандарти. Същата агенция твърдеше, че Ваня Григорова няма да стигне до балотаж, а тя реално стана кмет на София„.

По публикацията работи: Александра Никова
bnr.bg

Mоже да хареса още