Начало » Митов: Проектокабинетът е от доказани експерти и силни фигури

Митов: Проектокабинетът е от доказани експерти и силни фигури

by Toni
0 Коментар

Имената от проектоправителството са доказани експерти, силни фигури, които могат да започнат да решават проблеми от първия ден в съответните министерства. Нямам никаква представа как ще гласува ДПС утре. Това заяви в ефира на NOVA  депутатът от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, който бе предложен за външен министър в проектокабинета на Росен Желязков.

По думите му трябва да се направи коалиция, за да не се ходи на нови предсрочни избори.

„Предложихме на всички партии разговор по приоритети. С някои няма как да намерим общи неща, но с други можехме, например с ПП-ДБ. Те обаче започнаха да се държат като политически наблюдатели и анализатори, вместо да бъдат политици. Пред държавата има много ясни цели, към които ГЕРБ се е стремила по време на своите управления. Заради неадекватни решения през последните 3 години плащанията по ПВУ бяха замразени. Също така трябва да извадим България от сивия списък на групата, която наблюдава прането на пари“, коментира той.

Според него е съвсем нормално служебни министри да бъдат оставени да работят и в редовен кабинет, ако се справят добре. „Ще приемем законодателство, което да отпуши плащанията по ПВУ. Трябва и да подредим публичните финанси, така че да бъдем приети безпроблемно в еврозоната“, допълни Митов.

dariknews.bg

Mоже да хареса още