Начало » Най-мащабното наказателно преследване за измама с облаги

Най-мащабното наказателно преследване за измама с облаги

Бандата е откраднала 53,9 милиона паунда

by Toni
0 Коментар

Петима българи, членове на организирана банда Във Великобритания,  са осъдени за измама със социални помощи и това, според Кралската прокуратура, е най-големия случай на такава измама,съобщава Би Би Си.  Бандата, която се състои от три жени и двама мъже, е извършила хиляди измами за получаване на социални помощи за период от четири години и половина.

Съдът в лондонския квартал Ууд Грийн научи от Министерството на труда и пенсиите, че бандата е откраднала 53,9 милиона паунда, като е използвала „сложна комбинация от легитимни документи за самоличност и фалшива документация, за да изглежда, че имат право на помощи и обезщетения“. И петимата се признали за виновни. Сред фалшивите документи са фиктивни договори за наем, фалшиви фишове за заплати и фалшиви писма от наемодатели, работодатели и лични лекари. Измамите са направени между октомври 2016 г. и май 2021 година.

Прокурорът Бен Рийд казва, че случаят е „най-мащабното наказателно преследване за измама с облаги, завеждано някога в съдилищата в Англия и Уелс“. Става дума за измами в промишлен мащаб, посочва прокурорът Рийд.

Присъдата срещу петимата трябва да бъде произнесена на 28 май. Би Би Си посочва техните имена като Николова, Стоянов, Али, Тодорова и Панева. Али, който е бил пуснат под гаранция след ареста, е избягал в България, но е бил екстрадиран обратно във Великобритания.

10 април 2024, АДД

Mоже да хареса още