Начало » Наказват дисциплинарно всички отговорни за влаковия инцидент в София

Наказват дисциплинарно всички отговорни за влаковия инцидент в София

by Toni
0 Коментар

Локомотивният машинист ще бъде отстранен от работа до приключване на разследването и на всички лица, отговорни за случилото се, ще бъде наложено дисциплинарно наказание. Това заяви пред БНТ управителят на БДЖ инж. Венцислав Славков.

Думите му бяха по повод сблъсъка на маневрен локомотив и пътнически влак на Централната гара в столицата.

Славков посочи, че до удара в последния вагон на бързия влак за Пловдив-Димитровград се е стигнало поради ненавременни действия на локомотивния машинист.

По данни на самия локомотивен машинист му е прилошало и не е могъл навреме да реагира със спирачката на локомотива, поясни той.

Славков уточни, че повечето пострадали са служители на БДЖ – маневриста, маневрения стрелочник и служители на БДЖ от почистването.

Той бе категоричен, че в случая инцидентът няма общо с повредите, получили се с централизациите на Централна гара.

По негови думи в момента се провеждат две разследвания – от органите на реда, както и вътрешно разследване.

„Може да сте сигурни, че всички, които работят в железницата, минават всякакви тестове и всякакви профилактики. Така че, хващам се за коментар от вчерашния ден, че „железницата не е за аматьори“, посочи на свой ред Марио Нинов – главен експерт в КТ „Подкрепа“.

Според него въпросът е какво не се е направило, за да не се стигне до този инцидент.

„Всеки може да попадне в такава ситуация дори когато шофира автомобил да му стане лошо и да му прилошее. Въпросът е какво може да се направи така, че техниката и съоръженията да предотвратяват такива работи“, отбеляза той и допълни, че „тоталната неангажираност на държавата в последните 30 години, крещящото недофинансиране на сектора води точно до такива случаи“.

Mоже да хареса още