Начало » Началникът на Регионалното управление на образованието в Стара Загора е задържан

Началникът на Регионалното управление на образованието в Стара Загора е задържан

by Toni
0 Коментар

Началникът на Регионалното управление на образованието в Стара Загора Татяна Димитрова е задържана, съобщи БНТ. От окръжната прокуратура потвърдиха в съобщение до медиите, че се извършват процесуално-следствени действия в регионалното управление на образованието. Разследването се провежда от служители на сектор „Борба с организираната престъпност“ (БОП).

Процесуално-следствените действия се извършват с оглед на събиране на доказателства за престъпление от общ характер.

Най-малко трима експерти са призовани за свидетели, предаде БНР. По думите на една от тях – Райна Калоянова, старши експерт по предучилищно образование в регионалното управление, служителите на БОП са влезли около 9 ч. в институцията и са връчили призовки.

„Все още не знаем за какво става въпрос. Изнасят се документи. Аз и колегите ми сме призовани за свидетели“, казва тя пред БНР.

През май 2022 г. Татяна Димитрова е уволнена от поста началник на Регионалното управление на образованието в Стара Загора. Заповедта за отстраняването е подписана от тогавашния образователен министър Николай Денков. През юни 2023 г. тя е възстановена на поста след обжалване пред Върховния административен съд.

dnevnik.bg

Mоже да хареса още