Начало » Община Сливен ще предостави терен за мобилно съоръжение за електрозахранване в кв.“Надежда“

Община Сливен ще предостави терен за мобилно съоръжение за електрозахранване в кв.“Надежда“

by Toni
0 Коментар

Община Сливен ще предостави на електроразпределителното дружество ЕВН терен за поставяне на мобилно съоръжение в квартал „Надежда“, което ще осигурява електрозахранване до изграждането на нов трафопост, съобщиха от общинския пресцентър. Това е станало ясно по време на среща с представители на ръководството на електроразпределителната фирма в Сливен – Ангел Стратиев – ръководител на КЕЦ и Росица Павлова – ръководител на звено „Присъединяване на нови клиенти“.

С мобилния трафопост ще се реши по-бързо проблем на жителите в квартала, които протестираха срещу често спиране на тока и затрудненията, произтичащи от това за тях.

Ангел Стратиев заяви, че прекъсване на електрозахранването се налага заради претоварване на мрежата поради високо потребление, особено в по-студените дни. Дружеството планира подмяна на кабели и изграждане на нов трафопост, за да се компенсират товарите, които не са предвидени за квартала. Това обаче изисква време и не може да се случи веднага.

Както БТА съобщи, свръхпотребление на електрическа енергия по празниците е причинило спиране на тока в сливенския квартал „Надежда“. Живущите там изразиха опасения, че е наложен режим за целия жилищен квартал и е повишена цената на тока, без да са били осведомени. От пресцентъра на областната администрация съобщиха за БТА, че днес областният управител ще се срещне с хора от квартала и представители на ЕВН, за да обсъдят проблемите.

bta.bg

Mоже да хареса още