Начало » Още един ученик е задържан за бомбени заплахи

Още един ученик е задържан за бомбени заплахи

by Toni
0 Коментар

Още един ученик е задържан за отправени бомбени заплахи, съобщи БНТ и уточни, че ученикът е от Бургас. Момчето е задържано късно в сряда (5 април) за 24 часа от служители на дирекция „Киберпрестъпност“ към Главна дирекция „Борба с организираната престъпност“ (ГДБОП).

 

Младежът е използвал анонимна пощенска услуга, като е изпратил десетки имейли с бомбени заплахи до училища в страната на 28 март и следващите дни.

От жилището на ученика са иззети мобилни телефони и компютърни конфигурации, използвани за изпращането на заплахите.

На 31 март полицията задържа 17-годишен ученик от София. На 1 април в Пловдив бяха задържани две 15-годишни момчета. Също в Пловдив беше задържан и 23-годишен мъж, който е криминално проявен, който е действал отделно от учениците.

Преди дни главният секретар на МВР Петър Тодоров предупреди, че директорите на училища, които самоволно разпуснат учениците след сигнал за бомба, ще носят административна отговорност.

Вълната от бомбени заплахи започна в началото на миналата седмица, като във вторник (4 април) най-малко 50 училища получиха имейли със заплахи. Университети също получиха имейли с бомбени заплахи.

Преди дни Демерджиев обяви, че водещата версия на МВР за масовите сигнали за бомба е хибридна атака, свързана с Русия.

dnevnik.bg

Mоже да хареса още