Начало » Петър Чолаков: Президентът да ги остави да се варят в собствен сос!

Петър Чолаков: Президентът да ги остави да се варят в собствен сос!

ПП-ДБ дръпнаха завесата, но се оказаха неподготвени за гледката зад нея, отчита той след разпадането на сглобката

by Toni
0 Коментар

Радев по-скоро няма пръст в правителството и е аут от тази игра, посочи политологът,

Петър Чолаков: Президентът да ги остави да се варят в собствен сос!

Има различни интереси, които стоят зад правителството и тези интереси трябва да се напаснат. Зад правителството стоят ГЕРБ и ДПС.

Това мнение изрази пред БНР политологът доц. Петър Чолаков във връзка с напрежението около смяната на министри в служебното правителство скоро след като то бе сформирано.

В очакване на срещата на „Дондуков“ 2 между държавния глава и служебния премиер за обсъждане на предложените смени в кабинета политологът изказа мнение, че в тази ситуация е по-добре президентът „да ги остави да се варят в собствен сос“ и „няма за какво да стои да се опъва, той достатъчно ясно показа мускули“.

Делян Пеевски и Бойко Борисов се доказаха като силните фигури в тази държава и поне за момент като че ли спечелиха играта, заяви Чолаков.

По думите му, избирателите на ПП са вярвали, че ще могат да разкрият какво стои зад завесата, но се оказва, че фигурите зад нея са доста силни, а тези, които дръпнаха завесата, не са достатъчно подготвени за тази задача.

Относно „смешните“ по думите му обяснения на лидерите на ПП за разпадналата се сглобка, „след като 9 месеца работиха заедно с ГЕРБ и ДПС“ Петър Чолаков смята, че „това вече не е в тоналността на лъжливото овчарче, много фалшиво звучи и не знам кой ще им повярва вече“.

Целта на ПП-ДБ е да покажат, че ГЕРБ, ДПС и президентът играят заедно, за да унищожат ПП-ДБ. Тази опорка се налага, включително в социалните мрежи от представители и лидери на ПП-ДБ, отбеляза в анализа си политологът.

„Възможно е президентът да има някакъв пръст в правителството, но според мен по-скоро това не е така. Президентът действително е аут от тази игра. ДПС са тези, които срамежливо се навъртат около трапезата„, подчерта доц. Чолаков в предаването „Преди всички“.

Те се занимават с пудели, пачки, СРС-та. Трагикомична драма. Това нещо хората в България масово не ги интересува. Трябва да излязат вече от тази самообсебеност. Избори се задават. Трябва да се обърнат към решаването на реалните проблеми„, заяви Чолаков за разминаването между дневния ред на обществото и водещите теми на политиците.

По публикацията работи: Яна Боянова
bnr.bg

Mоже да хареса още