Начало » „Продължаваме промяната – Демократична България“ нарече президента разединител и призова за правителство

„Продължаваме промяната – Демократична България“ нарече президента разединител и призова за правителство

by Toni
0 Коментар

Най-висшата роля на президентството е да ни обединява, не да ни разединява. Вие, господин президент, не се справяте с тази роля. Вие ни делите, вместо да ни обединявате“, каза от трибуната на Народното събрание Даниел Лорер от „Продължаваме промяната – Демократична България“. Поводът е изказване на президента Румен Радев, че смята мандата на новата коалиция за дискредитиран и че не трябва да се изпълнява. Реакцията на държавния глава пък е след разпространен запис от заседание на „Продължаваме промяната“, в което обширно се коментира намерение за чистка в службите и държавната администрация, както и намесата на президента в политическия живот на страната.

Според „Продължаваме промяната – Демократична България“ изборът пред народните представители е между „прикрито авторитарно управление или ясна и чиста парламентарна република“. Даниел Лорер от името на парламентарната група се обърна към:

  • избирателите на „Продължаваме промяната – Демократична България“: „Знаем колко е трудно да си представим работа с ГЕРБ за всичко, което се е случило през последните години, но България днес и утре е по-голяма от това“
  • избирателите на ГЕРБ: „Знаем колко е трудно да си представите с най-големия си политически опонент, но България днес и утре е по-голяма от това“
  • избирателите на останалите и негласувалите: „Знаем колко е трудно да загърбим различията си, но нека да покажем и на президентството, и на прокуратурата, и на обществото как трябва да работи чиста, свята, парламентарна република“.

https://www.dnevnik.bg/

Mоже да хареса още