Начало » Прокуратурата иска постоянно задържане на „ловеца на мигранти“ Динко Вълев

Прокуратурата иска постоянно задържане на „ловеца на мигранти“ Динко Вълев

by Toni
0 Коментар

Прокуратурата ще поиска постоянното задържане на Господин Вълев, известен като „ловеца на мигранти“ Динко от Ямбол. Той беше арестуван, след като разпространи видеоклип, в който се вижда как удря и унижава просещ мъж, представящ се за инвалид в Равда, съобщи пред БНТ ръководителят на районната прокуратура в Бургас Мария Маркова.

Маркова допълни, че първоначалната мярка за задържане на Вълев е променена от 24 на 72 часа. Предстои да му бъдат повдигнати обвинения за хулиганство и принуда.

Според нея постъпката на Вълев е изключително цинична. Установено е, че той има и предишни провинения, но по-голямата част от тях са висящи производства от частен характер. В повечето случаи става дума за леки телесни увреждания.

Прочулият се като ловец на мигранти Динко от Ямбол бе задържан от полицията в Несебър на 6 август, след като в социалните мрежи се завъртя потресаващо видео с негово участие.

В клипчето Динко отново раздава справедливост, като този път гневът му се стоварва върху просяк на инвалидна количка. По време на записа става ясно, че Динко разкрива измама – инвалидът всъщност не е без крака, а използва трик, за да се представи за беззащитен човек с увреждания.

Случката е заснета в Равда, в района на известна верига магазини.

Динко крещи и удря шамар на просяка, брутално го събаря на земята, разпилявайки стотинките, които мъжът е събрал. На няколко пъти го пита защо лъже, а непознатият мълчи.

Полицията в Несебър се е самосезирала и е образувано досъдебно производство за хулигански действия, по които за срок от едно денонощие е задържан извършителя на противоправната проява – 36 годишен мъж от Ямбол, съобщиха от МВР.

Вълев е дал обяснения за действията си, уточняват от полицията в Несебър.

Към момента продължава работата по установяване на просещия мъж, свидетели на хулиганските действия, както и самоличността на снималото клипа лице.

По случая е сезирана и Районна прокуратура – Бургас.

Mоже да хареса още