Начало » Следите от „записа” на Росен Василев остават

Следите от „записа” на Росен Василев остават

by Toni
0 Коментар

Докато в последните няколко дни Радостин Василев се изживяваше едва ли не като герой със своите записи на среднощното заседание на ПП, много скоро след това се разбра, че лично шефът на ДАНС се е свързал с него и му е съобщил, че трябва да бъде охраняван, тъй като има заплаха за живота му.
Днес пред БНТ Василев каза, че се страхува за живота си и че е под охрана на полицията. От МВР обясниха че от петък Василев се охранява от тях, както им е наредено с постановление от наблюдаващ прокурор допълват от „Сега“.
А се знае, в същото време, че самият Василев се разследва за принуда, заради което главният прокурор Иван Гешев поиска свалянето на депутатския му имунитет.
Междувременно стана ясно, че Кирил Петков – съпредседател на “Продължаваме промяната“ е получил призовка от Софийската районна прокуратура и е трябвало да се яви днес в 11:00 ч. на разпит, както и че Петков е на посещение в Братислава.
Ясно е едно – Председателят на Народното събрание свиква извънредно заседание утре, и че ще бъдат изслушани председателя на ДАНС, директора на Служба „Военно разузнаване“ и председателя на агенция „Разузнаване“ заради твърденията на Радостин Василев, че ръководителите на българските служби за сигурност са съгласувани с посолствата на чужди държави.

29 май 2023, АДД

Mоже да хареса още