Начало » Стартира поредната законодателна совалка между ГЕРБ и ПП/ДБ

Стартира поредната законодателна совалка между ГЕРБ и ПП/ДБ

by Toni
0 Коментар

Още в днешния ден преди редовната сесия на парламента в сряда, може да има разбирателство между първата и втората политическа сила в новото 49-о Народно събрание – ГЕРБ и „Продължаваме промяната – Демократична България“ по основни законодателни приоритети като ПВУ, правосъдна реформа и др.“ Това съобщи на влизане в сградата на парламента акад. Николай Денков от ПП.

„Темите (на разговорите днес) са същите, продължаваме със законодателната програма, днес се надявам да я завършим. Ще трябва да обсъдим отново въпроса с председателя на НС, ротацията, това, което сме казали преди“, каза Денков. И подчерта – от обединението ПП/ДБ продължават да държат на своето предложение – председателят на най-висшата законодателна институция да се избира на ротационен принцип. „Има връзка между законодателната програма и идеята за ротация на парламента.“

„Разговорите между двете групи по законодателни теми продължава, това е единственото, което ще кажа. Моля за търпение“, лаконична бе бившият и по всяка вероятност бъдещ председател на парламентарната група ГЕРБ Десислава Атанасова.

„Непоносима е мисълта за 3-дневна работна седмица, затова сме тук“, в типичен стил отговори пък вторият човек в ГЕРБ Томислав Дончев, като се въздържа от друг коментар.

„Продължаваме с разговорите, искаме да направим така, че да има работещо Народно събрание“, заяви добри намерения и Лена Бориславова от ПП, все още е в амплоато си на народен представител.

Припомняме, парламентарният звънец миналата седмица така и не сложи край на първото заседание на Народното събрание, с което трябваше да се избере и парламентарен шеф, както и да се конституират парламентарните групи. Едва след това би могло да се завърти и парламентарната рулетка на мандатите, когато ще започне да тече и времето по Конституция за изпълване на мандат за съставяне на правителство.

ГЕРБ и ПП/ДБ се договориха да създадат работна група по законодателни приоритети за работата на 49-то Народно събрание и едва след това да се пристъпи към въпроса за председател на парламента. От договореното в тази законодателна група зависело времето на живот на Народното събрание, за което веднага след изборите на 2 април се заговори, че предстоят следващи предсрочни парламентарни.

news.bg

Mоже да хареса още