Начало » Фон дер Лайен: Да приемем България и Румъния в Шенген без да се бавим

Фон дер Лайен: Да приемем България и Румъния в Шенген без да се бавим

by Toni
0 Коментар

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен днес произнесе последното за мандата си обръщение за състоянието на Европейския съюз, обявявайки пред евродепутатите в Страсбург постигнатото за последните четири години. В речта ѝ се отличи специалното внимание към земеделските стопани и справедливия зелен преход, както и острият тон към Китай.

 

България бе спомената по два повода – в призива за приемането ѝ в Шенген, както и при припомнянето на екстремните метеорологични явления.

 

„Дневник“ проследи на живо речта, която започна в 10 часа, както и последващия я дебат и реакции. За ключовото за Европа събитие от 13 часа на живо има и специално студио с първи коментари и реакции с водещи Петър Карабоев, зам. главен редактор на „Дневник“, и Моника Върбанова, журналист „Европейски политики“ в „Капитал“.

 

Популяризирането на темата „Европа: Речта на Урсула фон дер Лайен 2023“ е финансирано с подкрепата на Европейската комисия. Публикациите отразяват единствено мнението на авторите им, спазват редакционните стандарти на „Дневник“ и „Капитал“ и Европейската комисия не отговаря за съдържанието им.

Mоже да хареса още