Начало » Чавдар Николов: Сега Борисов много желае ротация – Радев да е премиер, а той – президент

Чавдар Николов: Сега Борисов много желае ротация – Радев да е премиер, а той – президент

by Toni
0 Коментар

Мечтаната ротация от Борисов е Радев да стане премиер, а той да е президент.

Това каза пред БНР карикатуристът от „Прас-прес“ Чавдар Николов и коментира:

„Сега Бойко Борисов много желае ротация. Румен Радев да си направи партия, да спечели изборите и да стане премиер, а той да застане на неговото място на „Дондуков“ 2. Това е мечтаната ротация от Борисов“.

Според него президентът не трябва да чака края на мандата си, ако ще прави политическа формация, защото „иначе пещта ще угасне„.

Авторът на карикатурата с въпрос „КОЙ печели, ако не гласуваш“ коментира, че след изборите тази карикатура се е оказала пророческа, защото „той спечели, защото никой не отиде да гласува“:

„Странни са противоречията – хем са недоволни, хем не отиват да гласуват. … Не знам докъде ще вървим така. Ние сме в пълен разпад и упадък“.

Делян Пеевски и Бойко Борисов правят достатъчно за компрометирането на политическия модел, смята Николов:

„За компрометиране на европейския ни път и на всичко, което касае демокрацията в България. Благодарение на тях продължава този разгул в демокрацията. … Медиите са овладени от Борисов и Пеевски. Те правят каквото си поискат във всяка сфера. ДАНС се използва в политическите игриглавният прокурор се използва в политическите игри, свалят се банки и няма никакви наказания, обират се дружества, фалират се и пак няма нищо. Това е благодарение на Борисов и на Пеевски. Те компрометират така този модел, че наистина Радев може би ще спечели„.

„Величие“ внасят нова образност, коментира карикатуристът:

„На тези, които не сътворяват нищо, това им трябва – някаква илюзорна мисъл за някакво величие и за някаква общност, за които те нямат никакъв принос„.

Карикатурата на деня, 13-и юни, е:

„Пеевски с два корема напред и винаги решава нещата, както по времето на сглобката, когато притичваше и пръв обясняваше нещата, сега подканя Борисов да седнат на масата“.

Брюксел става столица на Хазарта и на „другата гледна точка“, обобщи резултатите от изборите за евродепутати карикатуристът Чавдар Николов.

По публикацията работи: Наталия Кръстева
bnr.bg

Mоже да хареса още