Начало » Промени в управлението на Българския хелзинкски комитет

Промени в управлението на Българския хелзинкски комитет

by Toni
0 Коментар

На 28 март 2024 г. Общото събрание на Българския хелзинкски комитет (БХК) избра ново ръководство на организацията. Промяната засяга както управителния ѝ съвет, така и председателското му място.

Новият управителен съвет ще има двама съпредседатели – адв. Адела Качаунова и Радослав Стоянов, които ще продължат мисията и ще следват целите на организацията по наблюдението и защитата на правата на човека в България.

Адв. Качаунова е директорка на програмата на БХК за правна защита, където отговаря за стратегическо водене на дела пред национални и наднационални юрисдикции и ръководи екип от опитни и отдадени юристи.

Радослав Стоянов е дългогодишен активист за правата на човека и юрист. Акцент в работата му са равноправието на ЛГБТИ хората, дискриминацията и престъпленията с дискриминационни подбуди.

Управителния съвет на организацията напуска дългогодишният му председател, д-р Красимир Кънев, като той ще продължи да ръководи мониторинговата и изследователска програма на организацията, която извършва наблюдения на условията в редица затворени институции за деца и възрастни.

Mоже да хареса още