Начало » Google е глобена с 15 милиона долара за нарушаване на патенти за музикален софтуер

Google е глобена с 15 милиона долара за нарушаване на патенти за музикален софтуер

by Toni
0 Коментар

Personal Audio ще получи 15,1 млн.долара обезщетение за нарушаване на два патента

Федерално жури в американския щат Делауеър постанови, че Google трябва да плати на Personal Audio 15,1 млн. щ. долара обезщетение за нарушаване на два патента, свързани с музикален софтуер. Журито реши, че технологичният гигант съзнателно е нарушил патентите, поради което съдията може да утрои размера на присъденото обезщетение.

Personal Audio твърди, че Google е нарушила патенти за разработки в приложението Play Music, свързани с изтеглянето на плейлисти, навигацията в приложението и функциите за редактиране. Базираната в Тексас компания поиска обезщетение в размер на 33,1 млн. щ. долара. Тя за първи път подаде иск срещу Google още през 2015 г., а по-късно се премести от Тексас в Делауеър.

Google заявява, че е разочарована от присъдата и се подготвя да я обжалва. Според говорител на компанията, присъдата се отнася до продукт, който отдавна не е в обращение, и няма да засегне клиентите.

Адвокатите на Personal Audio, от своя страна, заявяват, че са доволни от присъдата на журито. Тя идва по-малко от месец, след като съдебно жури в Сан Франциско осъди Google да плати на Sonos 32,5 млн. щ. долара за нарушаване на патентовани технологии, свързани с интелигентни високоговорители.

dir.bg

Mоже да хареса още