Начало » Актуални тенденции в обзавеждането на кухня

Актуални тенденции в обзавеждането на кухня

by admin
0 Коментар

Съвременните технологии логично намират място и в интериорния дизайн и проектите за обзавеждане на кухня. Модерното оборудване пести време, усилия и ресурси, а стремежът е да е все по-екологично и щадящо за природата, насочено към устойчивото разходване на ресурсите. Идеалният вариант е да постигнете комфортен баланс между уютен и приветлив интериор за вашата кухня и практичността на съвременните технологични решения. Ето някои идеи за разумни нововъведения във вашата кухня, които ще облекчат ежедневието ви и ще се отразят добре на бюджета ви в дългосрочен план.

Интерактивните повърхности за готвене са модерно и практично решение за всяка кухня

Те стават все по-популярни, тъй като са стилни, минималистични и лесно се вписват във всякакъв интериор на кухня. Освен, че изглеждат добре, те са и доста икономични. Предимство на индукционните котлони е, че те нагряват равномерно целия съд, а не само дъното, благодарение на магнитни компоненти, монтирани под плота. Готвенето с тях е бързо, лесно и пести енергия. Сред най-актуалните нововъведения в сферата на оборудването за кухня са интерактивните повърхности, на които не само може да се готви, но и на тях се прожектират рецептите, които ще изпълните, за да не се налага да търсите готварски книги и стари тефтери.

“Интелигентните” хладилници ще ви помогнат да пазарувате разумно хранителни продукти

Те са друго от полезните нововъведения в съвременната кухня. Основното предимство на използването им е, че благодарение на приложение, потребителите може да следят за наличностите в своя хладилник и да пазаруват само когато им е нужно. Проучвания в сферата съвсем скоро ще осигурят и възможност попълването на съдържанието на модерния хладилник да се отразява автоматично, чрез сканиране на баркод на продуктите при прибирането им вътре.

Екологичните материали намират все повече място в съвременната кухня

Модерните мебели за кухня все по-често се изработват от компресирана дървесина, позната като шперплат. Макар да набира популярност през последните години, този материал е познат още от древността и е използван от древните египтяни. Основното му предимство е че е здрав и устойчив, но същевременно и гъвкав, което го прави особено подходящ за изработването на мебели за кухня, които се поддържат лесно и не се нуждаят често от ремонт и подмяна.

Кварцът е друг от материалите, който става все по-актуален, когато се проектира съвременно обзавеждане на кухня. Той се използва най-често за производство на кухненски плотове, тъй като е изключително здрав и устойчив на различни влияния.

Натурални цветове и повече естествена светлина ще накарат кухнята ви да изглежда модерно

Минимализъм и максимално естествен и просторен интериор. Това е сред водещите тенденции в съвременното обзавеждане на кухня. Поканете естествената светлина в своята кухня като предвидите голям прозорец на помещението. Поставете метални и огледални повърхности във вашата кухня – те ще отразяват и разсейват естествената светлина в цялото пространство. Заложете на натурални цветове за стените и мебелите. Те ще направят вашата кухня уютна и приветлива. Поддържайте я винаги чиста и подредена, за да сте готови с радост да посрещнете близки и приятели.

Mоже да хареса още