Начало » Александрина Пендачанска подава оставка от Обществения съвет на БНР

Александрина Пендачанска подава оставка от Обществения съвет на БНР

by admin1
0 Коментар

Александрина Пендачанска обяви, че подава оставка от Обществения съвет на БНР. Тя публикува в социалните мрежи копие от писмото си до Обществения съвет на радиото и до генералния му директор.

„Моля, считано от днес, 10 април 2022 г., да приемете оставката ми като член на Обществения съвет на Българско Национално Радио“, пише Пендачанска и уточнява, че причината е днешното издание на предаването „Политически НЕКоректно“.

„Волгин злоупотребява с ефира на обществената медия от години. Чрез коментарите и гостите, които кани, неговите предавания са се превърнали в канал за разпространение на дезинформация и фалшиви новини“, споделя Пендачанска.

Водещият Петър Волгин оповести в ефир днес непотвърдена, но тиражирана от някои сайтове, информация за пленяване на кораб с българи в Мариупол, която МВнР по-късно отрече.

„Поради тази причина, като член на Обществения съвет на БНР, от тук нататък не желая името ми да бъде асоциирано с медия, която в лицето на Петър Волгин се свързва с най-порочните, антидемократични и пропагандни практики на страната – агресор и престъпния режим на президента ѝ, Владимир Путин“, завършва тя.

Mоже да хареса още