Начало » Асен Василев: Внесохме искане за оставката на председателя на Народното събрание

Асен Василев: Внесохме искане за оставката на председателя на Народното събрание

by Toni
0 Коментар

Внесохме искането за оставката на председателя на Народното събрание, съобщи пред журналисти в Пазарджик съпредседателят на „Продължаваме промяната“ (ПП) Асен Василев.

Той уточни, че искането, освен от депутати от ПП-ДБ, е подписано и от народни представители от „БСП за България“.

„Беше внесено искането за оставката на Росен Желязков с ясните мотиви, че той немалко пъти злоупотреби със своето служебно положение – Национална здравноосигурителна каса (НЗОК), където имаше оттеглена оставка, човекът беше в зала и дори не му се даде възможността да обясни, че си е оттеглил оставката. Цялостно показваме „червен картон“ на ГЕРБ за работата в последните три месеца“, каза съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Той обясни, че подписите са събрани от „Продължаваме промяната“ и БСП. „Ние знаем, че и „Възраждане“ имат такава инициатива, но нашето входиране на подписи включва само „Продължаваме промяната“ и БСП. В пленарната зала ще се види коя партия как ще гласува, каза Петков и обясни, че искането ще се гледа утре.

Цялостно показваме червен картон на ГЕРБ за работата в последните три месеца, липсата на изпълнение на законодателната програма, за която се бяхме съгласили, антикорупционните закони“ – заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

По-късно в прессъобщение от ПП съобщават, че „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) констатира, че председателят на Народното събрание злоупотребява с власт и правомощия, и работи в интерес на политическия блок ГЕРБ- ДПС.

Конкретните мотиви към предложението за решение са: нарушение при процедурата по предсрочно прекратяване мандата на управителя на Националната здравноосигурителна каса – Станимир Михайлов; системна злоупотреба с правото по чл. 48, ал. 5 от ПОДНС; нарушения при провеждане на парламентарния контрол по чл. 105 от ПОДНС, се посочва в съобщението.

„Продължаваме Промяната – Демократична България“ няма да спре да се бори България да се превърне в нормална европейска държава. ГЕРБ получава ясно съобщение, че не може да спира работещите институции, които целият български народ очаква, заявяват от формацията.

 

По публикацията работи: Георги Даскалов
bnr.bg

Mоже да хареса още