Начало » Благотворителна акция в Ловеч за семейство с 4 деца, чиято къща изгоря при пожар

Благотворителна акция в Ловеч за семейство с 4 деца, чиято къща изгоря при пожар

by Toni
0 Коментар

Центърът за обществена подкрепа в Ловеч организира благотворителна кампания за подпомагане на жена и четирите ѝ внучета, чиято къща в ловешкото село Слатина е изгоряла при пожар вчера сутринта.

За броени часове след пожара на жената и децата, най-малкото от които на една година, а най-голямото седем, са осигурени храна, лекарства, дрехи и обувки.

Те са настанени в жилище на техен роднина, което обаче се нуждае от ремонт и обзавеждане, поясни директорът на Центъра за обществена подкрепа в Ловеч Весела Цанкова:

„Следващите ден-два вероятно ще бъде монтирана подова настилка в тази къща, тъй като тя е на груб строеж. В жилището е необходимо да се осигурят домашна посуда, мебели, които са запазени, макар и не нови.

Също така не отпада необходимостта от храна, лекарства, зимни дрехи за децата, учебни пособия. Периодично ще даваме информация за установените потребности.“

Общинска комисия ще преценява дали жената и четирите деца се нуждаят от временно настаняване в общинско жилище, за да бъде то осигурено.

bnr.bg

Mоже да хареса още