Начало » Ваня Григорова отказа да дебатира с кандидата за кмет на „Възраждане“ в отсъствие на конкурентите

Ваня Григорова отказа да дебатира с кандидата за кмет на „Възраждане“ в отсъствие на конкурентите

by Toni
0 Коментар

Kандидатът за кмет на София от БСП Ваня Григорова обяви, че няма за какво да спори и какви идеи да сблъсква с кандидата на „Възраждане“ Деян Николов. В студиото на БНТ тази сутрин двамата се оказаха единствените участници в дебат, замислен като сблъсък между кандидатите, излъчени от парламентарно представените политически сили. Предизборните щабове на отсъствалите кандидати – Васил Терзиев („Обединени за София“), Антон Хекимян (ГЕРБ – СДС) и Ивайло Вълчев („Има такъв народ“) уточниха пред „Дневник“, че не са планирали участие и че телевизията е била уведомена предварително за това (виж в края на статията).

Григорова си тръгна преждевременно с аргумента, че няма за какво да спори и какви идеи да сблъсква с кандидата на „Възраждане“ и той не може да отговори на въпросите й защо е раздут бюджетът на общината и защо се допуска управление чрез концесии. „Имаме сходства, както и различия в част от нашите програми и виждания“, каза Григорова за политическия си опонент и излезе от студиото, както обясни, за да продължи срещите си с избирателите. По думите й има сговор между представителите на ГЕРБ и „Обединени за София“, които предпочитали да се изявяват в контролирана среда.

 

„До голяма степен съм съгласен с г-жа Григорова, софиянци заслужават дебат между всички кандидати. Разбирам нейното раздразнение, но софиянци имат право да чуят нашите приоритети“, коментира и Николов, след което предаването продължи във формат на интервю.

 

Водещата Христина Христова поясни, че покани са отправени към всички 22-ма кандидати за кмет на София, а първата част на предаването е предвидена за представителите на парламентарните формации като дебатите се водят по правилата от споразумението между БНТ и политическите сили. „Тук са тези, които приеха предизвикателството. (…) Всички имаха право на участие, нашият екип се свърза с всички кандидати, но въпрос на личен избор“, каза тя.

 

„Дневник“ потърси щабовете на отсъствалите кандидати с въпрос дали са потвърдили участие в БНТ и защо не са дошли в студиото.

 

От предизборния щаб на Васил Терзиев обясниха, че са решили активната им кампания да започне от събота, 7 октомври. Щабът на „Обединени за София“ официално е уведомил БНТ, че Терзиев няма да участва в сутрешното предаване днес.

 

От щаба на ГЕРБ казаха, че така са решили – Антон Хекимян да не участва тази сутрин по БНТ. „Не желаем да участваме и уведомихме за това БНТ в срок“, казаха от щаба на кандидата за кмет на най-голямата политическа сила

 

Представител на предизборния щаб на кандидата за кмет на София от „Има такъв народ“ Ивайло Вълчев обяви, че пред „Дневник“, че множество медии имат планирани дебати и не е възможно да се участва навсякъде. Каза, че е уведомила предварително БНТ, че Вълчев няма да се включи в дискусията.

 

Попитана дали все пак случаят не е по-различен, защото е първият опит за общ дебат в настоящата предизборна кампания, представителят на щаба на Ивайло Вълчев заяви, че не е правила подобна справка, но със сигурност предстоящите възможности са много.

Mоже да хареса още