Начало » Деца се състезават за най-красиво писмо до Дядо Коледа

Деца се състезават за най-красиво писмо до Дядо Коледа

by Toni
0 Коментар

За 29-ти път деца писаха писма до Дядо Коледа в Силистра, участвайки в традиционния конкурс на „Български пощи“.
И ако обработването на близо 15 000 пратки годишно в региона да звучи солидно, всъщност е с пъти по-малко, отколкото в миналото. Активността на гражданите се засилва в празничните дни, но като че ли превес в пощенските услуги взимат изплащането на пенсии и разпращането на уведомления от институции. Днес в региона работят 70 пощенски станции, които се обслужват от около 130 души.

Близо 150 писма са изпратили децата от Силистренска област за „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“. Те са групови и индивидуални, като преобладават ръчно изработените картички, но има и рисунки, стихове и апликации, съобщи директорът на клон „Български пощи“ в Силистра Хюсеин Хамди, като подчерта, че ще има и награди. Той отбеляза, че има тенденция към намаляване на изпращаните коледни картички. Увеличават се обаче колетните пратки, но това е сезонно и предимно около празниците.

Намаляване обема на работа води след себе си и съкращения на персонал. За съжаление, това се случва и през тази година, като най-потърпевши са пощенските станции по селата. Реална ли е опасността „Български пощи“ да спре да съществува, при все че цените на услугите са много по-ниски в сравнение с други? Според Хамди, „Български пощи“ трябва да съществуват, защото те имат и социална функция.

Но тъй като сме в навечерието на светли празници и на дневен ред са писмата до Дядо Коледа и творенето на добрини, силистренски малчугани изработиха картички и ги украсиха с коледни мотиви, след което ги подариха на пациентите на детско отделение. По-големи от тях ученици пък изработиха стотици картички, за да ги продават с благотворителна цел, като средствата са за младеж, на който му предстои лечение. Зарадвани бяха и потребителите на домовете за стари хора с цветни и празнични послания.

bnr.bg, Снимки: Незабравка Кирова

Mоже да хареса още