Начало » До пхерясънца/С две думи

До пхерясънца/С две думи

by Toni
0 Коментар

Конкурс-надпяване „С песните на Йовчо Караиванов“ ще се проведе тази събота, 29 април, в сливенското село Селиминово. 26 певчески групи и 29 индивидуални изпълнители са заявили участие в тазгодишното, 12-о издание. Те са от областите Сливен, Ямбол, Бургас и Пловдив. Официалното откриване е предвидено за 10 ч.
Цел на конкурса е да съхранява и разпространява песните на един от най-именитите изпълнители на тракийски песни – Йовчо Караиванов, който е родом от сливенското село.
***
За първи път Ямбол ще бъде домакин на Национална изложба за каракачански кучета, която ще се проведе на 29 април в бившето Опитно поле в града.
Организатори на събитието са Община Ямбол и Международната организация „Каракачанско куче”. Целта на тази изложба е съхраняването и популяризирането на автентичната порода на каракачанските кучета.
Отличените от журито четириноги приятели на човека ще бъдат наградени.
***
Лекари извършват безплатни прегледи в селища на област Монтана. Акцията започна от по-отдалечените от центъра села – Славотин , Долна Рикса и Клисурица.

***
Ученици от Видин участват в инициативата „Мениджър за един ден“ . Организатор на проявата е Джуниър Ачийвмънт-България. Младежите се запознават с реалната работна среда в компании и организации.

 

Mоже да хареса още