Начало » Електробуси и тролейбуси ще обслужват сливенци

Електробуси и тролейбуси ще обслужват сливенци

by Toni
0 Коментар

Общината отново изненада своите избиратели – вчера следобед в базата на „Пътнически превози“, в Сливен пристигна първият електробус, а днес и първият тролейбус. Поетапно до 15 септември ще пристигнат и останалите три електробуса и пет нови тролейбуса, съобщи новината кметът Стефан Радев. Доставката е част от втория проект на Община Сливен за градски транспорт, който се финансира от ОП „Околна среда“ 2014-2020 и е свързан с намаляване на вредните емисии и праховите частици.
С първия проект бяха доставени 27 нови автобуса, чиито капацитет и техническо състояние продължават да тормозят сливенци поради високите температури – оказа се, че по-голямата част от тях са с неизправни климатици, за чиито ремонт не стигна времето на горещините.
„Продължаваме с политиката си за подобряване на градския транспорт, която започнахме още през миналия мандат, с подмяна на автобусния парк. С новите електробуси и тролейбуси работим за повишаване на качеството на въздуха и отговаряме на съвременните изисквания за намаляване на вредните емисии“, съобщава кметът.

24 август, АДД

Mоже да хареса още