Начало » Емилия Милчева: Изявлението на Борисов показа истинската коалиция в този парламент

Емилия Милчева: Изявлението на Борисов показа истинската коалиция в този парламент

by Toni
0 Коментар

„Същата коалиция дни по-рано успя да отмени машинното гласуване“

Изявлението на Бойко Борисов показа истинската коалиция в този парламент. Същата коалиция няколко дни по-рано успя да отмени машинното гласуване.

Това каза пред БНР журналистката Емилия Милчева в коментар на призива на лидера на ГЕРБ към привържениците на партията за гласуване „по съвест“ на втория тур на местните избори в София.

„Тази истинска коалиция, която виждаме, съществува много отдавна. Свидетели сме на хартиената коалиция от няколко парламента. Политически погледнато обаче Борисов има основание да направи това. Той настояваше за коалиционно споразумение с ПП-ДБ, включително се намекваше, че ще има такова коалиционно споразумение и за местните избори. Ние сега виждаме нещо съвсем друго, призовавайки индиректно да се гласува за Ваня Григорова“, добави тя.

Според журналистката Борисов би трябвало да поеме част от отговорността за представянето на партията в София, която от 18 години се управляваше от ГЕРБ.

По думите Емилия Милчева играта на Борисов и Пеевски е да нагнетяват напрежение, така че в един момент премиерът Николай Денков да подаде оставка:

„А те да кажат, че не ги бива да управляват, защото не са им издържали нервите. Не съм убедена, че Борисов иска да стане явната причина правителството да падне, както е в нормалните демокрации – с вот на недоверие. Всичко, което прави е в тази посока. Не случайно и днес чухме намек за предстоящия бюджет. Знаем, че една от целите на т.нар. партньори е финансовият министър Асен Василев. Ротацията е след три месеца и е очевидно, че се клати много силно клонът, за да бъдат сменени някои министри. Ако се стигне до сериозното искане за оставката на Василев, може и да падне правителството“.

bnr.bg

Mоже да хареса още