Начало » Отиде си Ангел!

Отиде си Ангел!

by admin1
0 Коментар

Отиде си Ангел!

Остави ни „Карандила”

Не стига, Ангеле, все не стига времето на такива смели и всеотдайни бойци като теб!

Мир на душата ти! Виждам, че има роми с планове, с много музика като тебе, дано все така смело продължат напред! И да помнят в какво е Началото, и пътя да помнят. За да те има сред нас.

Васил Чапразов

**********************

За пребъднатите мечти, легендарния Ангел Тичалиев и оркестър „Карандила“

…Бях 15-16 годишен младеж, когато Ангел Тичалиев, тогавамузикант във военния оркестър на гр. Сливен ми сподели: „Пешо ще направя нещо мноого голямо, направо ще „изтрепя рибата“ ще направя духов оркестър. Аз като един младеж, който нищо не разбира от духова музика, освен ако не е в такт на танците ча – ча , румба, самба (които тогава танцувах) му казах, че то има малко конкурси за латиноамерикански танци на които може да свири такъв оркестър, защото предпочитат ди джей за озвучаване на състезанията по спортни танци. Той обаче каза: “ Не, не не е това. Ти не ме разбра…аз ще направя духов оркестър, който ще е много известен в цяла България…“

Така приключи този разговор преди около 30 години между мен и Ангел, но го запомних и до днес, защото му се възхищавах всеки път като го видех на сцената или по телевизията като човек, който познавам и си е сбъднал мечтата.

Той обаче сбъдваше мечтите и на цели поколения музиканти от родната му „Надежда“ в гр. Сливен.

Поклон Ангеле пред силата ти да сбъдваш мечти!

Мястото на мечтателите е в Рая!

Петър Малинов

Mоже да хареса още