Начало » Какво да използвате повторно и какво да купите ново, когато става въпрос за бебешко оборудване

Какво да използвате повторно и какво да купите ново, когато става въпрос за бебешко оборудване

by admin
0 Коментар

Третото ни дете трябва да се роди само след няколко седмици. В къщата ще има три малки момчета на възраст под четири години. И все още има толкова много неща, които трябва да направим, за да се подготвим…

Детското креватче, в което в момента спи нашето малко дете, трябва да бъде поставено в детската стая. Време е да се изперат суитчърите и одеялата. Пелените и кърпичките трябва да се попълнят. Необходимо е да се сглоби отново люлката.

Дори не съм си помисляла да вземам болнична чанта!

Подготовката за второ (или трето) дете не е толкова проста, колкото за първото. Обикновено при първото се организира бебешко парти, за да се покрият разходите за тези задължителни неща. Освен това разполагате с малко повече време през деня, за да свършите всички задачи. Не толкова при следващите няколко. Когато става въпрос за нова екипировка, бедното второ дете обикновено е изключено.

Но преди да започнете да запазвате всичко за следващото бебе, за да го използвате повторно, помислете кои елементи ще трябва да купите чисто нови. Не само заради износването, но и поради съображения за безопасност.

По-долу е представен списък с бебешки артикули, които трябва да са чисто нови. Естествено, някои от тях ще зависят от това колко време е минало, откакто първото бебе ги е използвало, така че имайте това предвид.

– Пелени/салфетки (по очевидни причини), за нови оферти виж сайтовете предварително

– комплекти за грижа (дъски за почистване, нокторезачки, четки)

– препарати за баня, шампоани, лосиони

– кърпи за подсичане и кърпи за миене

– бебешки шапки, ръкавички и чорапки

– биберони

– биберони за шишета и четки

– чаршафи

– подложка за кошара/матрак

– Матрак за детско легло – Въпреки че това зависи от степента на износване, експертите обикновено препоръчват закупуването на нов матрак, ако старият не е бил органичен, тъй като отделяните газове и синтетичните материали могат да бъдат вредни за бебето.

– Столче за кола – Ако столчето за кола е претърпяло инцидент, без съмнение ще трябва да го смените – дори и да няма видими физически повреди. Не е ли случайно? Седалката за кола, чийто срок на годност е изтекъл, трябва да бъде заменена. Затова не забравяйте да проверите това.

Бебешки продукти за многократна употреба

Спестяването на пари става все по-важно с нарастването на семейството. Ето защо е изключително важно да рециклирате бебешкото оборудване. Именно тук подръчните материали са от полза!

Изброените по-долу артикули обикновено са подходящи за повторна употреба, ако са в добро състояние. Винаги проверявайте срока на годност, посочен от производителя, ако имате съмнения.

– Количка

– Носилка

– Бебешки дрехи

– Дрънкалка/гъдулка

– Басейн

– Бебешки монитор

– Столче за хранене

– Седалка за кола – Както виждате, този артикул фигурира и в двата списъка… защото всичко зависи от датата на етикета!

– Мебели за бебета

– Тоалетки

– Маса за преповиване

– Детско легло Винаги проверявайте два пъти дали детското легло не е изтеглено от пазара за ваша безопасност!

Бебешки продукти за многократна употреба след смяна на някои части

– Помпа за кърма – Не бих препоръчала да споделяте помпа за кърма с други хора или да взимате такава назаем. Ако имате такава от предишно бебе, която е в добро състояние, повторната ѝ употреба не би трябвало да е проблем, стига външните части, като клапани, тръбички и части за закрепване на помпата за кърма, да бъдат заменени. Също така трябва да проверите при производителя дали механиката е в изправност. Забележка: Ако помпата ви издава странни звуци или е по-стара от няколко години, подмяната ѝ може да се окаже по-рентабилен вариант.

– Бутилки и накрайници за бутилки – Това е предимно въпрос, свързан с датата и хигиената. Ако бутилките са сравнително нови и не съдържат BPA, те могат да се използват повторно. Ако има голяма разлика в разстоянието между бебетата, ще трябва да ги замените. Също така, тъй като старият биберон може да съдържа вредни бактерии, винаги сменяйте бибероните на шишетата.

– Snap-n-go или двойна количка – Ако се нуждаете от ново столче за кола за вашия snap-n-go, ще трябва да го замените с работеща количка. Ако очаквате второ дете, двойна количка – особено такава, в която може да се постави детско столче за кола или кош – може да бъде добра инвестиция.

Да, решението за това какво можете да използвате повторно и какво трябва да купите ново за следващото си бебе може да бъде трудна задача, но оценката на състоянието, възрастта и просто проверката за изземване може да помогне да направите процеса по-малко стресиращ, така че да можете да се съсредоточите върху новото попълнение в семейството.

Mоже да хареса още