Начало » Кухня по поръчка: планировка, дизайн и стил по ваш вкус

Кухня по поръчка: планировка, дизайн и стил по ваш вкус

by admin
0 Коментар

Обзавеждането на кухнята в едно частно жилище дава максимална свобода на планиране и оформление на интериора. Ако искате кухненското помещение в дома ви да се различава от кухните на всичките ви познати, можете да закупите мебели по поръчка. Работейки с добра мебелна компания, вие можете да участвате пряко в процеса по създаване на мебелния дизайн, както и да решите какъв да бъде размерът, цвета и формата на шкафовете.

Каква трябва да бъде идеалната кухня?

Кухнята и банята са двете най-сложни за обзавеждане помещения. Те са подложени на най-интензивно използване и механично въздействие, а да не забравяме и влиянието на околната среда. Кухненските мебели трябва да бъдат комбинация от добро качество, функционалност и разумна цена.

За да бъдат изпълнени тези условия, е важно да се намери добър изпълнител на поръчката. На територията на София оперират множество малки мебелни компании, сред които има както добри, така и фирми, които не успяват да покрият високите изисквания на своите клиенти. Една от добрите фирми в този сектор е Ерастил – марка, превърнала се в еталон на модерни дизайнерски решения и отлично качество на мебелните продукти.

Предвид експлоатационните условия, от кухненската мебел се изисква:

  • Устойчивост на влага и температурни промени;
  • Екологичност и безопасност на материалите;
  • Функционалност;
  • Лесна поддръжка;
  • Дълъг експлоатационен живот.

Тези характеристики се постигат не само с качествена, майсторска изработка, но и с разумен подбор на материалите. Съвременните кухни по поръчка се изработват най-често от следните материали:

ПДЧ (ЛПДЧ): най-достъпният вариант при мебелите, изработени по индивидуален проект. Модерните производствени технологии позволяват да се постигне прилично качество и издръжливост на плоскостите от пресовани дървесни частици. Важно условие за трайността на материала е да се осигури добра защита на външните части от проникване на вода.

MDF е „златната среда“ по отношение на качество, цена и естетика. Плюсове: висока якост и устойчивост на външни влияния, влага и температурни промени. Отличава се с висока плътност, екологичност и голямо разнообразие от цветове и текстури. МДФ често се комбинира с ПДЧ, като се използва за изработка на фасадата на кухненските шкафове.

Пластмаса: използва се като довършителен материал към основния (ПДЧ или MDF). Акрилното, PVC фолио се характеризира с дълъг експлоатационен живот. Пластмасовата повърхност е устойчива на избледняване, вода и удар. В някои случаи модулната система може да се изработи изцяло от PVC.

Пряко участие на поръчителя в проектирането на дизайна

Освен визията на кухненското обзавеждане и материала, клиентът има възможност да избере също мебелния обков и аксесоарите. Обковът, това са приспособленията за окачване на вратите, които определят също посоката и начина на отваряне. Аксесоарите са най-често дръжките на вратите, които трябва да бъдат в унисон с цялата мебелна концепция.

Често на фирмата, която ще изработи кухненските мебели по поръчка, се поверява задачата по изработка на някои допълнителни детайли. Това са работният плот, а в някои случаи и кухненският гръб. Монтажът на мебелите е желателно да се извърши на място от производителя. Така се гарантира, че мебелната система ще се впише идеално в избрания участък.

Това изискване е още по-актуално, ако се планира битовите уреди да бъдат вградени в мебелни модули. При работа с коректен производител като Ерастил клиентът получава 3D модел на проектираните мебели, който дава максимално реалистична представа за окончателния интериор на помещението.

Mоже да хареса още