Начало » Мартин Малинов: Младият кинопродуцент, който на 19 години е с 5 награди в Кан

Мартин Малинов: Младият кинопродуцент, който на 19 години е с 5 награди в Кан

Първия си филм в любимия жанр – хорър, българинът прави едва 13-годишен, като за него взривява кола, пали и наводнява стая

by Toni
0 Коментар

Младият продуцент Мартин Малинов спечели пет награди с два филма на Световния филмов фестивал в Кан „Remember the future”. „Най-добър продуцент“, „Най-добър романтичен филм“ и „Най-добра кинематография“ отидоха за „Нищо не може да разруши това“.

Призовете „Най-добър актьор в късометражен филм“ и „Най-добър звук“ отидоха за продукцията „Алкохолик ме посещава всяка вечер“.

Младият българин, който следва „Филмово продуцентство“ в университета „Чапман“ в Калифорния, САЩ разказа за предаването „Понеделник вечер“, че един от любимите му жанрове са филмите на ужасите.

„За алкохолик ме посещава всяка вечер“ исках да покажа една история – метафора за алкохолизма чрез този вампир. Да докажа, че човек сам достига до тези състояния и сам може да си помогне.

В „Нищо не може да разруши това“ разказваме за нещо, което всички сме изпитали. Как една връзка започва, развива се и се разпада. Исках да разкажа двете истории по различен начин, с различна визия. Исках много да наблегна на артистичността, на звука, на операторската работа“ – сподели още Мартин.

От мен, в тези два филма, зависеше абсолютно всичко. Организацията на програмата и на целия екип – кой кога снима. Подборът на локациите и финансовата част. Аз бях човекът на терен, който отговаряше на хиляди въпроси“ – разказа Мартин за ролята на продуцента в една продукция.

„Трябва да знам как работи оператора, как работи техниката му, как работи осветителя. Трябва да разбирам малко от режисура, малко от монтаж“, допълни Малинов.

Mоже да хареса още