Начало » Махмуд Абас: Газа е неразделна част от надеждите за палестинска държава

Махмуд Абас: Газа е неразделна част от надеждите за палестинска държава

by Toni
0 Коментар

„Газа е неразделна част от надеждите за палестинска държава.“ Това заяви палестинският президент Махмуд Абас, който прие в Рамала американския държавен секретар Антъни Блинкън.

„Ивицата Газа не бива да бъде отнета от палестинците в резултат на войната на Израел срещу „Хамас“, подчерта Абас. Палестинският президент призова за свикването на международна мирна конференция за прекратяване на израелската окупация на земята на държавата Палестина със столица Източен Йерусалим.

В рамките на четвъртата си близкоизточна обиколка американският държавен секретар Антъни Блинкън пристигна в Рамала, фактическата столица на Палестинската автономия, след разговори в Тел Авив с израелските лидери, които той призова да предложат пътна карта за основаване на палестинска държава.

Блинкън отказа да обясни пред журналисти как Нетаняху и военновременният му кабинет са отговорили на този призив, а коментира единствено, че Израел е изправен пред „трудни решения“.

Преди срещата с Абас Блинкън потвърди позицията на Съединените щати, че палестинската автономна власт трябва да се реформира и да се подготви да управлява следвоенна Газа.

bnr.bg

Mоже да хареса още